středa 9. března 2016

Rebel/ka: zahrada podle osobnosti


Každý člověk chce zahradu, ve které by se cítil dobře, spokojeně, která by mu padla jako ulitá. A proto budu mít jinou zahradu než vy. Protože jsem v jádru jiná než vy.

Na podzim 2015 jsem se seznámila s osobnostní typologií módní návrhářky Táni Havlíčkové aplikovanou na oblékání, a znamenalo to pro mne mnoho. Tánin "Klíč k duši", jak svou metodu pojmenovala, je aplikovatelný na všechny oblasti života. I na zahrady. Když porozumíme sobě, můžeme snadněji pochopit, co od zahrady chtít - a nechtít.

Vy hledající se můžete podívat na Tániny stránky a videa, která zveřejňuje na youtube.

Všechny zde prezentované fotografie jsem stáhla z internetu a ilustrují pouze moji vlastní interpretaci tohoto stylu.

 

Nekonvenční zahrada - pro osobnosti typu Rebel/ka

 

"Nekonvenční lidé nezapadnou nikam. Vždy budou vyčnívat tím, že mají v sobě vzdor, průraznost a drzost, kterými si dokáží prosadit svůj nový pohled, nová pravidla a nový způsob řešení prostě proti všem. Jednou jsou introverti, kteří chtějí být neviditelní, a po nějaké době, až se jejich duše nabaží klidu, chtějí vyjít ven zářit jako hvězdy. Milují pohyb, změnu a všechny formy umění. Jejich rebelská duše si ráda staví svoje vlastní pravidla, proto by neměli nikdy pracovat tam, kde je po zaměstnancích vyžadován řád. Okolí je napomíná, aby se změnili, přizpůsobili, aby ubrali té své nekonvence. "

                                                                             --- cituji Táňu Havlíčkovou

 




Klíčová slova k zahradě: hledání a objevování nových cest, kreatitiva, vášeň, síla




















Žádné komentáře:

Okomentovat